DSC08906_edited.png

Cine sunt?

Eli Neicuț. 

M -am născut în '93 într-un oraș mic din sudul României, Turnu-Măgurele.

Mică eram și eu când am început să… fac fapte bune.

Când am mai crescut, am aflat că oamenii mari îi spun într-un fel: voluntariat. 

 

Neoficial fac asta, de când mă știu.
Mai exact de când am început să observ cum ceilalți se uită judecător la sora mea cu o dizabilitate din naștere. 

Cum am început să mă implic?

Mi-am concentrat atenția pe cum pot deveni cea mai bună la orice: la școală, la serbări, la proiectele extra (mai puțin la sport, dar mă chinui acum). Cum am spune acum să îmi "ating" potențialul maxim! 

Am început ca tot elevul cu a strânge gunoiul aruncat aiurea și o revistă ecologică în Paint, apoi cu a fi europarlamentar pentru o zi la Strasbourg și trainer de soft skills în tabere pentru liceeni, culminânand cu a conduce un ONG care organizează evenimente pentru studenții din Politehnică și a ține laboratoare de programare gratuite.

 
voluntariat-liceu.jpg
voluntariat-liceu1.jpg
speech poli.jpg
voluntariat-liceu2.jpg
trainer tehnic.jpg
facultate-voluntariat2.jpg
training eli.jpg

Cum am ajuns "influencer de fapte bune?"

După ce am devenit "om mare", cu job serios la corporație, am crezut că gata cu "distracția" și timpul aiurea epntru voluntariat. Dar curând mi-am dat seama că eu pot mai mult decât să mă fâțâi pe metrou 9-6, să schimb serialele pe Netflix în weekend și să mai prind o vacanță din când în când.

 

Pentru că un master, un curs de teatru, un club de public speaking sau o limbă străină nouă nu umplea golul de "vreau s fac mai mult cu viața mea", am căutat să fac bine, dar nu știam de unde să încep.
Am căutat un loc unde să văd mai mulți oameni și cauze adunate, iar eu să văd cu care mă identific, care ar fi lupta mea de dus. Nu era, așa că am creat eu:  Primul Canal de Youtube despre Voluntariat din România - Eli Vorbește.

La mai puțin de 1000 de abonați, dar cu mai mult de 1 000 000 de zâmbete la activ - pe 8 august 2019, la fix 1 an de când am postat primul episod pe Youtube, mi-am dat demisia după aproape 5 ani de corporație.

La momentul respectiv, "demisia", plecatul din corporație, părea ca o ruptură. Nu plecam dinspre ceva ( nu o duceam chiar așa rău acolo), ci  plecam către ceva, către un domeniu care mă împlinea cel mai mult. 

2020 a fost despre cea mai mare strângere de fonduri - am construit de la zero, alături de 1231 de donatori și 50 000 euro o casă pentru Alexandra și cei 6 copii. Recunoaștere atât din partea societății civile, companiilor și televiziunilor. 

Toate acestea în paralel cu primul meu job într-un ONG, cel mai mare din România - MagiCAMP. Prin aplicația MagicHELP pe care am corodonat-o, mii de familii cu copii grav bolnavi beneficiază și astăzi de produse și servicii gratuite de la comunitate. 

În 2021, am prioritizat mai mult întrebarea cum pot să profesionalizez serviciile de comunicare pentru ONG-uri. 

Am realizat emisiunea mea la radio Tananana cu oameni buni din comunitate, am început să predau cursuri de social media cu impact și să ajut companiile să spună frumos despre cât de importantă este sustenabilitatea. 

În continuare mă specializez și pe zona de carieră și dezvoltare personală, pentru că oamenii nu pot să facă bine, dacă nu sunt ei bine.  Și unde stăm 80% din zi? La muncă! 

 

Fie că ai venit aici pentru fapte bune, social media sau dece-ul în carieră, îți transmit o îmbrățișare tare, tare și un mare "bine ai venit!" Te așteptam! 
 

 

APARIȚII MEDIA

Vorbeste Lumea - Influencerii faptelor bune.00_07_44_22.Still003.jpg

Vorbeste Lumea 

campania de SMS 2 euro cu textul JOB la 8845 pentru tinerii din centrele de plasament de la Asociația The Social Incubator alături de Aluziva și încă 8 influenceri de fapte bune

Atunci când faci un lucru pentru comunitatea ta, pentru cei din jur, povestește despre asta cu prietenii tăi. Nu cu atenția pe fapta TA, ca să te lauzi, ci pe schimbarea pe care o aduci, influențează-i prin exemplul propriu. Asta înseamnă să fii

#influencerdefaptebune! 

Alist_Magazine_logo.png

"Eli Neicuț, influencer de fapte bune: „Nu ești prea mic. Adună-te cu oameni ca tine și îți va ieși!”

logo patratesc.png

„Am învățat că trebuie să îmi iau valoare și din interior, din mine, fata de 28 de ani, care a făcut o grămadă de lucruri în acest timp fiindcă a simțit așa în străfundul inimii sale”

"În echipe mici putem aduce bucurii mari, dar în echipe mari putem împlini adevărate visuri! Eli Neicuț, îngerul păzitor al fraților Sava. Fiecare avem nevoie de un om ca ea"

visuri 2.JPG

Interviu Exclusiv cu Eli Neicuț, primul creator de conținut pe voluntariat din România.

logo patratesc.png

"Eli Neicuț, un vlogger și IT-ist de 26 de ani, construiește o casă cu pridvor pentru Alexandra, o victimă a violenței domestice, și pentru cei 6 copii ai ei. "

rec.png

"În vara acestui an, Eli și-a dat seama că nu mai putea continua să meargă la muncă și să scrie linii de cod. Așa că s-a hotărât să demisioneze și să facă din voluntariat o meserie."

"25 de ani, programatoare de meserie, Eli nu ezită nicio clipă să vorbească despre fenomenul care i-a produs o evoluție ireversibilă: voluntariatul.
Are încredere că poate inspira și motiva societatea noastră, iar împreună să putem aduce o schimbare."

Prima dată la Televizor. @ Ca-n viață cu Ema Zeicescu

iq.png

"Eli Neicuț, un vlogger și IT-ist de 26 de ani, construiește o casă cu pridvor pentru Alexandra, o victimă a violenței domestice, și pentru cei 6 copii ai ei. "

daddy.png

"În vara acestui an, Eli și-a dat seama că nu mai putea continua să meargă la muncă și să scrie linii de cod. Așa că s-a hotărât să demisioneze și să facă din voluntariat o meserie"..

"Eli Neicuț, fost programator se ocupă de bunul mers al aplicației MagicHELP. Familiile copiilor bolnavi pot accesa din aplicația mobilă produse și servicii gratuite în toată țara! "

Echipa Trinitas a fost cu noi dinainte de a fi tras prima linie de fundație, a cunoscut echipa și ce ne motivează să ridicăm căsuța celor 6 copii de la zero.

magicfm.png

"Eli Neicuț, creator de conținut și project manager la MagiCAMP, este invitată astăzi la Magic FM. Vorbim despre voluntariat. Bună dimineața!"

digifm.png

"Eli Vorbeste, influencer de fapte bune, e LIVE la #DigiFM și ne vorbește despre voluntariat."

Cu Alina Greavu, aka @Aluziva vlogger de parenting, lifestyle și implicar în comunitate.

Cu Vlad Voiculescu, cofondator MagiCAMP la Starea Nației cu Dragoș Pătraru despre vlogging, campanii de fapte bune.