top of page

Cum a fost sa am emisiunea mea la radio?

Norocul să te găseasca muncind! Cu gândul ăsta am pornit în minte să scriu aici câteva cuvinte.


Am făcut Automatică și Calculatoare. Nu școala de jurnalism, nici de radio.

Dar ani buni am mers la cursuri de Public Speaking, am predat asta în ONG-uri, am făcut parte din cluburi de așa ceva Toastmasters. Zeci de filmulețe mai bune, mai rele. Apoi ore de dicție și atenție la cum fac alții să țină oamenii conectați cu mesajul lor.


Se pare că nu degeaba.


Într-o zi de noiembrie O fată de la Tananana m-a invitat la emisiunea ei de fapte bune.

După o oră live mi-a zis:

- Fă-te comodă că te mai chemăm! Auzi... dar ce zici dacă ai face o emisiune tu?


Eu??? Nu m-aș fi gândit că EU aș fi putut să încerc măcar, dar să finalizez 21 de ediții cu peste 100 de influenceri de fapte bune scoși în lumină :)


Feedbackul a fost copleșitor, de la oameni din domeniu, de la ascultători. Wow.


Dacă ar fi să plec cu 3 lecții bune din radio ar fi:

  • Constanță - majoritatea oamenilor au venit din jurnalismul clasic pe online, aveau deja câteva directive, proceduri. Am înțeles câtă disciplină, câtă dedicație necesită ca moartă-coaptă Miercuri de la 4-6 pm ești cu ZÂMBETUL cel mai mare pe buze

  • Adaptabilitate - aproximativ 4 interlocutori pe emisie - de la cei mai vorbăreți la cei - "cum a fost la activități - frumos!" ))) a trebuit să mă descurc + că mi-am mărit agenda telefonică cu oameni de valoare ++

  • Adrenalină - faptul că ai șansa să spui povestea atâtor oameni LIVE, că ei la final uită de cameră sau de live și își trăiesc povestea.


Dacă le-ai ratat, aici ai un playlist cu emisiunile, iar în descriere vezi că ai capitolele pe minute pentru subiectele care te interesează.Nu știu ce o să fac în continuare.

Nu neg că a fost și o experientă obositoare.

Eu m-am încăpățânat să nu mă dezic de ai mei din online. Vizualuri, montaj cu 2 camere + documentare cum trebuie pentru fiecare nume rostit.


Dar știu sigur că voi fi mereu recunoscătoare pentru acea 'O fată' care m-a invitat, 'Un băiat', Vlad Conovaru, care m-a învățat și o gașcă de oameni implicați Kathi, Bogdana, Lori de la Kaufland care au avut încredere în mine.


Oricum ar fi eu vă garantez că până data viitoare... Eli Vorbește :)

bottom of page