top of page

Cum să faci ecologia mai cool pentru liceeni? #ecoprovocarea


“Câți dintre voi v-ați gândit să fiți influenceri/creatori de conținut/instagramări etc?”

2 mâini sus.


“Dar câți aveți conturi de insta cu mai mult de 100 de followeri? 500? 1000?”

Au fost concerte la care am văzut mai puține mâini sus!


La @ecoprovocarea - Tabăra de Leadership pentru mediu by Viitor Plus peste 100 de copii și profi pasionați de natură au venit să găsească soluții pentru la ei acasă! Pentru la noi toți, acasă!


Din Pitesți până-n Sângeorz-Băi, din Călărași la capitală, ei sunt deja #influenceridefaptebune ❤️ cu suta lor de followerși, poate mai bine decât mulți alții cu sute… de mii.

Teia Ciulacu a început să vorbească despre mediu, ecologie, reciclare de-acum 15 ani, când nu se discuta prea mult despre gunoaie, reciclare sau copaci tăiați. Am lăsat mai jos ce au reușit să facă în acești ani alături echipa #ViitorPlus.


Ce s-a întâmplat pentru 4 zile la Moieciu a fost rezultatul unui plan bine ticluit: Dacă adultul reponsabil se crește încă din școală cum facem să-i facem curioși pe copiii de liceu? #EcoProvocarea. Copiii și profesorii lor lucrează la proiecte de mediu, reciclare, grădini, împăduriri 1 an întreg, și ca premiu vin în tabără! Premii cu tablete, cărți sau orice alte bunuri materiale deja nu mai e motivant.

Dar o tabără cu colegi de prin toate orașele, cu foc de tabără, petreceri și idei mișto? UNDE MĂ ÎNSCRIU?!Multe ore de sharing sessions: "La tine cum e?" "Și la voi e greu de convins directorul școlii?" "Nici la voi nu ridică gunoiul cum s-a promis?" "Dar ce să facem cu oamenii din oraș, că nu se implică?"


Multe ore de "furat meserie" de la profesioniști din domeniu: Florin Stoican, președintele Asociației Parcului Natural Văcărești Radu Melu, manager național – Departamentul Păduri al WWF România; Ema Cumpătă, coordonator de comunicare ECOTIC; Alina Gurău, asistent educațional RECICLETA și Roxana Dobre, asistent Harta Reciclării, Corina Murafa, coordonatoarea inițiativei Next Now/Planet and Climate Change al Ashoka Global, Raluca Șerbănică, coordonator dezvoltare ferma bio& co Ateliere Fara Frontiere +++++ Oana Racheleanu, Andreea Orosz, Alexa Stanescu, Anca Iosif jurnaliști de mediu, de la care am furat și eu meserie :)Și ca să vorbim și despre ce face o tabără cool să fie o tabără cool--->>> oamenii, petrecerile, cântecele la foc de tabără... bârfele :)) Iulia a rupt inima în două ca o bisectoare unui pretendent, Visa nu e un card ci un băiat de gașcă, iar vecinul de la 3 și-a lăsat instagram-ul pentru a fi contactat pentru mai multe detalii. (mai multe nu am primit aprobare să destăinui! )


Închei cu mulțumiri pentru gazda mea, Monica Tănase, jurnalist cu pasiune pentru a spune povești, povești cu oameni care construiesc. Că așa ne-am și cunoscut acum 2 ani când construiam o căsută.


Aplauze și pentru Nepi Rockcastle, Goldman Sachs, Tenaris Silcotub, Ecotic, Decathlon, Loreal, BRD Societe Generale, DS Smith, Institut Francais. V-ați văzut frumos pe tricou ;)


Pentru copii - dați follow la @ecoprovocarea că se întâmplă și la anul!

Pentru potențiali sponsori - hai să-i sprijinim ca la anul să țină tabăra și mai mult și pentru mai mulți copii!

Pentru restul de oameni mari, inspirați-vă, luminați-vă că planeta poate fi și pe mâini bune 💚💚💚Echipa Viitor Plus mai are 4 proiecte pe care le puteți urmări aici:Vă las cu întrebarea asta:
bottom of page