top of page

Muntele e frumos, dar și periculos.


Vrei să-mi spui că drona asta poate găsi oamenii pierduți sus pe munte?!

Cum? De unde semnal acolo între stânci?

Cred că ați observat deja în fotografia de alături logoul Vodafone pentru că de aici vine răspunsul. Vodafone are tehnologia, Asociația Salvatorilor Montani are experiența muuultelor vieți salvate de pe munte.

La evenimentul de lansare echipa #Salvamont ne-a subliniat de multiple ori: Timpul e cel care contează cel mai mult într-o misiune de salvare!

În prezent, sunt peste 12.000 de apeluri anual, iar pentru mai mult de 50% dintre acestea este necesară intervenția echipelor de salvatori.

Deși au o resursă umană bine pregătită, sunt situații în care e nevoie de mai mult.


Așa că împreună cu Vodafone au dezvoltat o soluție care duce semnalul mobil în zonele greu accesibile, cu ajutorul unei drone profesionale prevăzute cu un echipament radio pentru a genera semnal.

În plus, pentru găsirea victimelor/persoanelor rătăcite, sunt capturate imagini de către o alta dronă echipată cu camera foto. Fotografiile sunt transmise în timp real, geolocalizate și analizate cu ajutorul Inteligenței Artificiale, folosind GigaNetwork Fibra.

Astfel, capacitatea de căutare se mărește de aproape 10 ori, pentru că dronele nu "obosesc" la fel de repede, ajung în zonele cu pericol de avalanșe sau greu accesibile și restrâng și aria de căutare terestră.

Dă click mai jos să vezi cum se derulează o acțiune de salvare a Salvamont

Vodafone România s-a alăturat misiunilor de salvare ale Salvamont în 2004. Aplicația Salvamont - Vodafone, disponibilă de anul trecut într-o nouă versiune atât pentru iOS, cât și pentru Android, oferă, alături de un ghid complet de informare și orientare montană, opțiunea SOS, prin care utilizatorii pot activa serviciul de localizare a poziției telefonului, iar dispeceratul poate fi notificat în timp real despre coordonatele acestora.
Încă un exemplu de parteneriat de succes într-o companie și o asociație în care cred:

Vodafone și-a anunțat tranziția de la Supernet la Vodafone GigaNetwork, dar și cum asta poate aduce o schimbare bună în comunitate.


Felicitări tuturor celor care au lucrat la această soluție și la cât mai multe vieți salvate! (p)


#TogetherWeCan #Salvamont #VodafoneGigaNetwork #ReteauaPeCareTePotiBaza

#influencerdefaptebune #CSR #elivorbeste

bottom of page